Hot-Dog to nic innego jak bułka z najczęściej parówka i jakimś sosem, ale co tak naprawdę znajdziemy w parówce?

Parówka to nic innego jak połączenie masy kolagenowo-tłuszczowej z masą skrobiową. Mięso użyte do przygotowania parówek to ścięgna, powięzi, odpadki mięsne, elementy podrobów, skóra, chrząstki oraz nie może zabraknąć zapychaczy, jak i innych chemicznych dodatków. Niestety parówki to nic dobrego :(

W hot-dogu nie może zabraknąć sosu. Hot-dog kupiony na stacji benzynowej czy też w sklepie, najczęściej będzie skropiony chemicznym sosem, bogatym w tłuszcze i polepszacze smaku.

Niestety hot-dogi są jednym z gorszych „dań”, jakie możemy kupić w trasie, bo najczęściej właśnie wtedy po nie sięgamy. Alternatywą dla kupnego hot-doga może być taki przygotowany w domu z dobrej jakości mięsa, z domowej roboty sosem w pełnoziarnistej bułce.

A Wy jak często jecie hot-dogi?