Składniki:

1kg twarogu sernikowego 
120g (1 mała paczka) biszkoptów 
500g truskawek świeżych lub mrożonych 
1 opakowanie galaretki truskawkowej
2 łyżki żelatyny
Pół szklanka mleka
150g śmietany 30%
150g erytrytolu lub ksylitolu
Kilka kropel aromatu waniliowego 

Przygotowanie:

Galaretkę przygotowujemy zgodnie z przepisem. Tortownicę wykładamy biszkoptami. Mleko doprowadzamy do zagotowania, zdejmujemy z ognia i rozpuszczamy wcześniej namoczoną żelatynę. Słodzik, twaróg, śmietanę i aromat mieszamy razem. Przestudzoną żelatynę hartujemy kilkoma łyżkami masy twarogowej, następnie mieszamy resztą składników. Dodajemy pokrojone truskawki, delikatnie mieszamy i przelewamy do tortownicy. Wkładamy do lodówki na pół godziny. Następnie ozdabiamy truskawkami, wylewamy na wierzch galaretkę i wstawiamy ponownie do lodówki do całkowitego stężenia.